Mobile

Viber

Telegram

Messenger

Зв'язатися з нами
Закрити
Порівняння
Обране
0
Кошик

Які бувають техніки вишивки бісером

Вишивка бісером – надзвичайно популярне хобі у наш час. Тож ми в інтернет магазині «Вечорниці» вирішили розібратися, яка вона взагалі буває. Основними видами вишивки бісером є вишивка по канві, художня вишивка та декоративна вишивка. 

Рахункова чи лічильна вишивка 

Рахункова чи лічильна вишивка в основному застосовується для вишивання картин. Для неї використовується спеціальна тканина канва зі специфічним переплетенням ниток, що утворюють клітинку. По такій тканини легко розташувати бісер рівно в ряд і орієнтуватися по схемі. Для вишивання бісером по канві підійде будь-яка схема для вишивання хрестиком, тільки потрібно правильно підібрати калібр бісеру і розмір канви.

Підібравши схему, бісер і канву, обладнайте для себе робоче місце. Світло, бажано природне, повинне падати зліва. Для кожного кольору бісеру підготуйте різні ємності і висипте його в них. Одна клітина схеми відповідає одній бісеринці.

У загальних випадках, вишивку слід починати з центру. Але бувають окремі випадки, коли вишивку зручніше починати з нижнього краю або з кута. Щоб знайти середину, досить скласти відріз канви, на якому ви збираєтеся вишивати, навпіл по горизонталі і по вертикалі. В процесі роботи краю канви можуть обсипатися, тому їх краще обробити вручну або на машинці, чи також їх можна закріпити скотчем. Для якісної роботи необхідно користуватися п'яльцями. Вони дозволяють натягнути канву і зберігають рівномірний натяг нитки при вишиванні.

Щоб вишивка виглядала охайно, ​​бісеринки повинні бути нахилені в одну сторону, за винятком спеціальних вказівок в схемі. У рахунковій техніці вишивання бісером застосовують шов напівхрест, або ще його називають монастирський шов. Фактично ви пришиваєте бісеринки, роблячи стібки по діагоналі клітинки.

Художня вишивка бісером

Це вільна вишивка, що дозволяє вишивати малюнок з плавними лініями. В цьому випадку бісер укладається за формою зображуваного малюнка. Бісер може бути будь-якого калібру, і все залежить від тканини, яку ви виберете. На тонких тканинах краще вишивати дрібним бісером.

Перед початком вишивання технікою художньої вишивки малюнок наноситься на тканину від руки або за допомогою трафарету. Потім тканину вставляють в п'яльці. Вишивати починайте з контурних ліній. Такі лінії називають напрямними. Основну внутрішню частину малюнка заповнюють бісером паралельно напрямних лініях. У художній вишивці крім класичного круглого бісеру, цікаво виглядає бісер рубка і стеклярус.

Декоративна вишивка бісером

У декоративній вишивці застосовуються різні види матеріалів: стеклярус, рубчик, паєтки, намистини і навіть цілі сплетені елементи, які потім пришиваються на тканину. Це найчастіше обробка краю орнаментами, фестонами, підвісками, бахромою і китицями.

Інші техніки

Кругова техніка – це коли схема розроблена таким чином, що вишивати треба по колу або дугами. При такій вишивці можна використовувати різні прийоми закріплення бісерин. Найчастіше використовують стебловий шов або шов вприкреп.

При контурній вишивці використовують рядковий шов. Він дозволяє вибирати необхідну відстань між намистинами. При використанні цього прийому виходить жорстка вишивка. 

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар