Mobile

Viber

Telegram

Messenger

Зв'язатися з нами
Закрити
Порівняння
Обране
0
Кошик

Як малювати картини по номерах

Поки мистецтво малювання картин по номерах стає все популярнішим, ми прагнемо ділитися з вами корисними порадами та рекомендаціями. Тож сьогодні розкажемо, як саме зручніше створювати власні витвори мистецтва!

  1. Вам знадобитися робочий стіл або мольберт. Поверхня повинна бути досить великою, щоб у вас була можливість повертати картину, і нічого не заважало творчому процесу. 
  2. При використанні столу приберіть всі непотрібні предмети та застеліть його газетою або плівкою.
  3. Якщо ви вже не перший раз працюєте з цим видом творчості і розумієте, що будете розфарбовувати картини по номерах і далі – легше придбати мольберт. По-перше це дасть відчуття себе як справжнього художника, а по-друге – робоче місце буде завжди мобільним. По-третє, мазки при такому способі виходять більш акуратними.
  4. Так само потрібно тримати під рукою ганчірку або губку. Якщо ви в творчому пориві забрудните робочий стіл або щось інше навколо, краще швидко витерти. Адже акрилові фарби після висихання досить важко видаляються.
  5. Вам знадобитися ємність з водою для промивання пензлів. Адже кожен новий колір повинен братися сухим і чистим пензлем. За наявності краще скористатися склянкою-непроливайкою, бо так буде легше уникнути неприємних сюрпризів.
  6. Фарба без номера чи з порожньою наклейкою, якщо вона є в наборі – це так званий фоновий колір. Тобто на вашій картині повинні бути досить великі ділянки так само без номера.  
  7. Дві баночки з одним номером також трапляються. Не переживайте, це не помилка виробника і навіть не брак. Це означає лише те, що для картини однієї баночки фарби занадто мало.
  8. В кожному наборі картин за номерами є контрольний лист з точним зображенням майбутнього шедевра. Це ваша підказка. Наприклад, якщо ви випадково закрасите не тим номером ділянку, з цього листу можна легко зрозуміти, що саме пішло не так і який номер там мав бути.
  9. Щоб  виправити невірно зафарбовану ділянку, досить дочекатися повного висихання шару і нанести густий шар потрібного кольору зверху. Фарби дуже добре перекриваються.
  10. Пензлик потрібно тримати так само, як ви тримаєте звичайну ручку. Фарбу потрібно брати тільки на кінчик і зовсім по-троху. Це дозволить більш акуратно розфарбувати ділянки поблизу контурів і уникнути крапель на полотні. 
  11. Мазки потрібно робити в одну сторону. Справа наліво або зліва направо – вже залежить від вашого комфорту та вподобань.
  12. Не потрібно намагатися малювати дуже швидко, адже фактично ви маєте професійне полотно із шорсткою поверхнею. І фарба повинна проникнути в кожен міліметр матеріалу.

Методики малювання картин за номерами

Метод малювання за номерами від першого до останнього дозволяє витрачати менше часу на промивку пензлика.  

Метод від світлого до темного дозволяє простіше замалювати помилки та неохайні ділянки. Звісно ж, малювати чорним по білому легше, ніж навпаки. Так само це дозволить легше промивати пензлі, адже вимити світлі кольори набагато простіше. 

Багато досвідчених любителів такого хобі, кажуть, що зручніше за все починати вчитися розмальовувати картини за допомогою техніки зверху вниз. Не потрібно чекати, поки висохне якийсь шар – тому час відпочинку і роботи визначаєте ви. Також відсутній ризик стирання або розмазування фарб.

Ще одна методика – від більшого до меншого. Ця техніка дозволяє краще відчути смислові акценти, правильно розставити всі нюанси: тіні, відблиски, додати нові відтінки.

При малюванні від центру до країв потрібно спочатку зафарбувати головний образ картини, а потім перейти до деталей або фону.

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар