Mobile

Viber

Telegram

Messenger

Зв'язатися з нами
Закрити
Порівняння
Обране
0
Кошик

Цікаві факти про картини по номерах

Очевидно, що не всі люди можуть писати складні картини. І одного бажання недостатньо, щоб отримати бажаний результат. Буває, що людина дуже сильно любить малювати, але шедеври не виходять. Проте зараз це не привід засмучуватися. Адже у нас в інтернет магазині «Вечорниці» ви знайдете готові картини по номерах на будь-який смак! А ми поки поділимося цікавими фактами щодо них!

  1. У 1951 році було розпочато продаж картин за номерами. Першу таку картину написав художник Ден Роббінс. Він і власник компанії з виробництва фарб Макс Клейн вважаються творцями цих картин. Працюючи в інтересах фірми, художник винайшов і створив 36 полотен. 
  2. Перші картини за номерами продавалися під брендом Craft Master. За три роки такого бізнесу було продано близько 12 мільйонів наборів. Вже тоді вони представляли собою набір, в який входило полотно з пронумерованими областями, дві кисті і пронумеровані фарби, які потрібно було наносити на відповідну область полотна. 
  3. Картини за номерами отримали безліч негативних оцінок від професійних художників і критиків. Вони вважали, що дані полотна не можна з гордістю повісити на стіну. Але це не стало на заваді популярності. 
  4. В першу чергу картини за номерами поширилися в Канаді, США, Франції, Англії і Італії.   
  5. Найбільш затребуваними виявилися традиційні природні сюжети, картини із зображенням моря, малюнки з різними тваринами і знаменита робота великого Леонардо да Вінчі «Таємна вечеря». А ось набори з абстрактними роботами кубістів Пікассо і Барака покупці не підтримали, і виробники повернулися до більш реалістичних сюжетів в живопису. 
  6. Коли нова манера малювання підкорила художників-початківців з різних регіонів Європи і Канади, тематика обираних робіт почала змінюватися з урахуванням особливостей і традицій кожної країни. Наприклад, в Англії, найбільш поширеною була картина із зображенням будинку, де народився Шекспір. А ось неймовірно красиві види Парижа користувалися величезною популярністю незалежно від національності.
  7. Незабаром утворилося близько 30 фірм, які займалися випуском картин за номерами.  Новаторська техніка живопису допомогла багатьом людям доторкнутися своїми руками до чарівного світу творчості.
  8. Вже в 1980 році шанувальники знаходили і викуповували за шалені гроші на той час всім відомі полотна 50-х років, організовуючи виставки в різних населених пунктах США. Це стало не звичайною пристрастю епохи, а повноцінним художнім напрямком. 
  9. Ден Роббінсон, який винайшов картини за номерами, з часом випустив книгу, яка так і називалася «Що сталося з малюванням за номерами». Там він розповів про власний досвід. 
  10. Одного разу картини, намальовані за номерами, були виставлені в Білому домі. Помічник президента Ейзенхауера Томас Стефенс організував галерею, яка представляла картини, створені працівниками уряду і членами їх сімей. Крім того, Стефенс сприяв поширенню наборів живопису за номерами серед працівників і відвідувачів Білого дому. Багато хто думав, що це сам Президент пропонує спробувати новий спосіб малювання.
Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар