Mobile

Viber

Telegram

Messenger

Зв'язатися з нами
Закрити
Порівняння
Обране
0
Кошик

Свята, на які одягають вишитий одяг

У сучасній Україні вишиванки переважно вдягають на свята. Це не лише День вишиванки, бо вона буде доречною і на інших урочистих подіях. Якщо ви придбали вишиту сорочку, проте досі чітко не усвідомлюєте, що з нею робити, ми готові запропонувати щонайменше кілька ідей. Адже насправді приводів для такого цікавого та унікального одягу значно більше, ніж здається на перший погляд.

  • Вишиванка буде доречною на Дні народження. Можна навіть влаштувати тематичне свято та похизуватися власними знахідками. Більш того, вишиванка – чудовий подарунок, адже багатьом людям вони подобаються, проте не всі наважуються на покупку саме через нерозуміння, що робити з нею далі.
  • Для дітей вишиванки доречні на будь-яких шкільних святах. Якщо дитині набридли однакові білі блузки та сорочки, це чудовий привід додати розмаїття та водночас не порушувати офіційний дрескод.
  • Вишиванки вже давно стали невід’ємним атрибутом національних свят України. Зокрема, це День незалежності, День прапору, тощо. В такі дні на вулицях будь-якого міста можна побачити сотні і тисячі людей у вишиванках.
  • День міста, району чи інші локальні свята – ще один чудовий привід вийти в світ у вишиванці.
  • Традиційні весілля із народним колоритом неможливі без привабливих вишитих сорочок. Колись для одяг для весіль взагалі вишивали окремо роками.
  • Традиційне Різдво та Новий рік із ярмарками та вертепами – ідеальний час для вишиванок. Доречні вишиті сорочки і на інших релігійних святах, на кшталт Пасхи, Трійці, тощо.
  • Не проходять без вишиванки и хрестини. Більш того, як і на весілля, тут знадобляться ще й численні аксесуари – рушники, хрестильні набори, тощо. 

Вишиванка у повсякденності

Стереотипи поступово зникають із нашого життя, і все більша кількість людей носить вишиванки просто так, без свят. Це не лише прояв патріотичних настроїв, а й просто любов до гарних і цікавих речей. Саме тому з’являється все більше сучасних фасонів, а окрім класичних прямих сорочок можна придбати блузки, футболки чи сарафани. 

Все частіше вишиванки дозволяє навіть найсуворіший дрескод. А неофіційні свята та зустрічі взагалі не мають обмежень. Можна надягнути вишиванку на похід в церкву, прогулянку парком чи на дружній пікнік. Вишиті рослинні чи геометричні орнаменти чудово поєднуються із звичайними повсякденними речами. Традиційна вишиванка із простими джинсами взагалі набуває нового життя. Сорочки доречні під час флешмобів, на концертах, у театрі чи кіно, на фотосесіях чи на народних ярмарках та фестивалях. Цікаво виглядають сімейні чи парні вишиванки, що виконані з однієї тканини та в одному стилі і прикрашені схожими орнаментами. 

Українська вишиванка та її елементи з’являються навіть на світових модних подіумах. Останні роки нашим традиційним одягом надихаються дизайнери Gucci, Dolce & Gabbana, Гальяно, Valentino,  Готьє, бренд Sportmax та інші.

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар