Mobile

Viber

Telegram

Messenger

Зв'язатися з нами
Закрити
Порівняння
Обране
0
Кошик

Різноманітні види в'язання спицями

Ручна робота високо цінувалася в усі часи, і сьогодення – не виключення. В'язані вироби виглядають стильно і оригінально. Вони вигідно відрізняються від готових речей тим, що завжди унікальні. До того ж, це цікаве хобі, бо існує безліч різноманітних видів в'язання спицями. Розповідаємо про деякі з них!

Прості візерунки

Вони легкі та ідеально підходять для светрів, тунік, рукавиць, костюмів, дитячих речей, тощо. Дуже часто простий малюнок комбінують з ажурним або рельєфним орнаментом. Таке поєднання здатне прикрасити будь-яку річ. Якщо ви хочете зв'язати виріб з двох або трьох ниток різного кольору – простий малюнок саме те, що потрібно.   

  • Панчішна в'язка. Панчішною в'язкою в'яжуть зазвичай рукавиці, шкарпетки, светри. Її «розбавляють» рельєфними ромбами або косами чи чергують з іншими малюнками, які чудово підкреслюють фасон вироби. 
  • Хусткова в’язка. Виконані хусткової в'язкою светри, жакети або шапочки виглядають дуже ефектно. Особливо якщо взяти меланжеву пряжу або додати до вовняної нитки мохерові, тільки іншого відтінку.
  • Дрібний рис. Цей малюнок ще називають «мохом». Він добре підходить для тих виробів, які потрібно зробити еластичними і пухкими. Зв'язане таким способом полотно прекрасно розтягується. Особливо він підходить для дитячих штанців, кофтинок і шапочок. Одяг не заважатиме малюку рухатися та забезпечить йому комфорт і свободу.
  • Виворітні смужки. Цей красивий ненав'язливий візерунок добре підійде для дитячих речей. Він чудово виглядає при використанні однотонної чи меланжевої пряжі. 
  • Вузькі ромбики. Цей малюнок досить простий у виконанні, але виглядає він досить цікаво. Таким візерунком можна в'язати дитячі речі, а також безрукавки, кофти, жилети та кардигани. Візерунок двосторонній. Лицьова сторона полотна і виворіт абсолютно однакові.
  • Штрихи. Цей гарний візерунок добре підійде для об'ємних светрів, жакетів, пуловерів. З ним буде легко впорається навіть новачок. А рельєфні штрихи, розташовані в шаховому порядку, додадуть виробу з однотонної пряжі вишуканий вигляд.
  • Косі смужки. Такий малюнок добре підійде для светрів або кофт, де потрібно підкреслити асиметрію. Малюнок досить оригінальний, особливо якщо використовувати його тільки для однієї частини виробу.  

Резинки у в’язанні

Резинка – це еластичний елемент в'язки. Існує кілька найпопулярніших технік, які широко використовуються рукодільницями. 

  • Проста резинка. Саме вона знаходиться в основі всіх інших технік. Візерунок тут створюється шляхом чергування лицьових та виворітних петель. Це найпростіший варіант, доступний навіть новачкам.
  • Англійська резинка. Це класичний спосіб в'язання, який може використовуватися практично в будь-якому виробі, будь то светр, шапка або шарф. Англійська резинка відрізняється від інших видів непарним набором петель.
  • Хибна резинка. Цей вид в'язання зовні нагадує англійську резинку, проте виконується зовсім іншим способом. Перевага в тому, що пряжа витрачається повільніше, проте і текстура виходить менш щільною і еластичною.
  • Подвійна резинка. Часто цей вид називають порожнистим, тому що елементи нагадують «порожні» колонки. Подвійна резинка добре зберігає форму, тому застосовується в в'язанні комірів, поясів та інших елементів, які повинні завжди залишатися еластичними.
  • Ажурна резинка. Ажурна, приваблива та декоративна, вона найкраще пасує для таких же ажурних светрів. Зокрема, це польська, італійська, французька та інші види резинки.
Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар