Mobile

Viber

Telegram

Messenger

Зв'язатися з нами
Закрити
Порівняння
Обране
0
Кошик

Переваги водорозчинного флізеліну для вишивання

Водорозчинний флізелін для вишивання, як очевидно із назви, здатний розчинятися у воді. Для змивки не потрібні спеціальні засоби, бо неткане полотно самостійно зникає без сліду. Це зручна альтернатива канві, якщо потрібно прикрасити одяг або предмети інтер'єру, виготовлені з тонких і делікатних тканин. Вишивальний флізелін також входить в набори для вишивання. У цьому випадку на нього вже нанесені малюнки і схеми, що спрощує і прискорює роботу – не потрібно переводити орнамент на тканину. 

Флізелін – нетканий синтетичний матеріал на основі целюлозних волокон. В оригіналі він називається Vlieseline і це зареєстрований товарний знак компанії Freudenberg & Co. KG, хоча в нас таким чином називають однотипні матеріали різних виробників. 

Водорозчинний флізелін нагадує паперове полотно чи жорстку павутину, зазвичай білого або молочно-жовтого кольору. Зрідка зустрічається фарбований кольоровий матеріал.

Коли потрібен водорозчинний флізелін для вишивки?

Є кілька випадків, коли без водорозчинного флізеліну взагалі не обійтися:

  • Він потрібен у якості підкладки в машинній вишивці на тонких тканинах. Так вони менше деформуються в процесі вишивання, а після закінчення виходить щільна і міцна робота.
  • Для ручної вишивки хрестом, гладдю та бісером флізелін використовують, щоб вишивати без канви по тонкій тканині. Зокрема, трикотаж та візерунок на ньому можуть деформуватися після висмикування канви.
  • Флізелін потрібен для вишивання, коли необхідна розмітка. Наприклад, якщо тканина немає власної, на кшталт льону. На водорозчинний флізелін наноситься як розмітка, так і готовий малюнок повністю.
  • На вишивальних машинах флізелін дозволяє виконання складних мереживних елементів, окремих фрагментів нашивок. В цьому випадку він виступає в ролі основи, на якій вишивають малюнки.

Плюси використання водорозчинного флізеліну для вишивання 

Вишивальний водорозчинний флізелін це неткане полотно з нанесеною розміткою клітин для вишивки. Він додає щільності та міцності тонким і прозорим тканинам, на яких складно вишивати без канви.

Водорозчинний флізелін прокладають зверху на матеріал, на якому планується вишивати. Він підходить майже для всіх видів тканин. Для фіксації на полотні його можна легко наметати, а вишивальна машина фіксує його самостійно. 

Деякі виробники водорозчинних заготовок із малюнком радять використання праски для фіксації. Проте важливо, щоб вона не мала пари та не була надто гарячою. Відпарювач почне розчиняти підкладку, а висока температура може її розплавити.

Популярний флізелін з готовим зображенням, на якому є маленькі дірочки та проглядаються майбутні хрестики. Він схожий на тонкий папір зі слабо вираженим малюнком.

У машинної вишивки неткане водорозчинне полотно виступає в ролі підкладки, стабілізує вишивку і робить її міцнішою. У ручній техніці виконує ті ж функції, до яких додається ще й зручне використання готового нанесеного малюнка.

Щоб позбутися від водорозчинного флізеліну наприкінці роботи, готовий виріб досить прополоскати в проточній воді без додавання мила або порошку. Він не залишає плям чи слідів.

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар