Mobile

Viber

Telegram

Messenger

Зв'язатися з нами
Закрити
Порівняння
Обране
0
Кошик

5 фактів про камені Swarovski

Досі біжутерію стереотипно сприймають як бюджетну альтернативу справжнім цінностям. Але бренд Swarovski із їх розкішними кришталевими стразами та камінням спростовують стереотипи із року в рік. 

Формально, кришталь Swarovski – це скло, проте його неможливо виготовити зі звичайного скла. До складу входить пісок, сода, крейда, сурік чи оксид свинцю. Саме таким чином камені набувають свою прозорість, чудово виглядають після огранки та нагадують справжні діаманти. Звісно, деталі технології компанія тримає у таємниці.

Сваровські займається огранюванням і обробкою не лише штучних кристалів, але і натуральних каменів, серед яких справжні рубіни, топази, сапфіри, аметисти. Компанія ніколи не зосереджувала свій бізнес тільки на одному напрямку. Так, крім кристалів, під брендом Swarovski були випущені мікроскопи, біноклі, телескопи, світловідбивачі, ріжучі матеріали.

А зараз ми хочемо розповісти ще щонайменше 5 фактів про камені Swarovski:

  1. Численні зірки Голівуду та подіумів мають у гардеробі одяг, прикрашений кришталевими камінчиками Swarovski. Їх носили Марлен Дітріх, Мерілін Монро та Тіна Тернер. На святкування 45-річного ювілею Джона Кеннеді Мерілін Монро вдягла довгу сукню із прозорого маркізету, розшитого кришталем. Коли ввечері запалали прожектори, тканини неначебто розтануло і її тіло залишилося оповите сяйвом діамантів. 
  2. Компанія випускає щороку понад 20 мільярдів кристалів, що становить 80% світового ринку. У кришталевій імперії Swarovski настільки впевнені в якості продукції, що дають довічну гарантію на камені і стрази, спосіб виготовлення яких вдається приховувати до сьогодні.
  3. У 1976 році з декількох підвісок для люстри зробили маленьку кришталеву мишку. Мишка так всім сподобалася, що через деякий час з'явилися черепашки, їжачки, олені, лебеді та інші звірятка і пташки. Багато шанувальників розкішних кристалів почали колекціонувати такі фігурки. Тепер спеціально для колекціонерів виготовляються фігурки, ескізи яких, і навіть інструменти, за допомогою яких вони були виготовлені, потім знищуються у секретності. Адже вони повинні бути дійсно унікальними.
  4. У 1995 році до сторіччя компаній створений фантастичний музей. Він називається «Кришталевий світ». В Тіролі, неподалік від Інсбрука, в підземній печері, що складається з лабіринтів і декількох кімнат, пов'язаних сходами і коридорами, приховані унікальні експонати з колекції Сваровскі. Печеру на 13 залів охороняє величезний велетень з палаючими зеленими кристалами замість очей. Із гігантського відкритого рота спадає водоспад. Світло переломлюється в краплях води, і, здається, що водоспад теж зроблений з кристалів, які грають усіма барвами веселки. Окрім того, музей знаходиться на території арку, де також приховані гарні скульптури та цікаві диковинки. Є навіть дитячий майданчик та лабіринт.
  5. У музеї можна побачити кристали, занесені в Книгу рекордів Гіннесса: найбільший кристал діаметром в 40 см, вагою в 62 кг і найменший, який легше побачити під мікроскопом, діаметром 0,8 мм.
Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар