Mobile

Viber

Telegram

Messenger

Зв'язатися з нами
Закрити
Порівняння
Обране
0
Кошик

Вишивання бісером

Бісер, як матеріал для оздоблення речей відомий людству вже кілька тисячоліть – історія його виникнення сягає стародавнього Єгипту .

Вишиті чи плетені бісером речі комусь  подобаються більше, комусь менше, але нікого не залишають байдужими. 

На даний час в Україні вишивка бісером переживає нове відродження. Це захоплюючий вид рукоділля який доступний і школярам і досвідченим майстриням.

А нові яскраві схеми чи заготовки для одягу значно полегшують процес .

В нашому магазині Вечорниці ви знайдете  досить велику палітру кольорів  чеського бісеру Пресіоза (Preciosa) , добре відомого  українським  майстриням. Також пропонуємо вашій увазі бісерну нитку Титан  і  біля 20 тисяч різних бісерних схем  і заготовок.

Думаю, що більшість з Вас вже пробували вишивати бісером. Якщо ні, обов'язково спробуйте, це дуже цікава  справа.

Напишу свої враження. Я вишивала бісером блузку і кілька картин та ікон і годинник. Ще обов'язково хочу навчитися плести гердани чи інші прикраси на станку для бісероплетіння.

Важливо мати місце з рівною поверхнею щоб розкласти і не розгубити  бісер. Я зберігаю його в пакетиках з застібками і потрошки висипаю необхідні кольори в органайзер . Але це може бути і просто хустка чи якась тканина, чи спеціальні липкі коврики.

Вишиваю ниткою Титан №60.  Для мене найважливіше в процесі вишивання це не затягувати туго нитку, щоб не перекосилася тканина. Ну звичайно не наскільки вільно  щоб бісеринки провисали.

Також  стараюся добре закріпити першу і останню бісеринку - обмотую її ниткою з лицьовою сторони, а потім ще протягую з виворітного боку під швом, роблячи  невеличку петельку.

На цьому фото я вишиваю  годинник  швом «назад голку».

Я завжди прала вишиті вироби. Чесно сказати ніколи не стикалася з тим, щоб бісер втратив колір під час прання.  Але з обережністю відношуся до профарбованого бісеру в тих речах, які підлягають пранню – одягу, рушниках та інших.  Я би порадила перед вишиванням пришити по 2-3 бісеринки кожного обраного для схеми чи заготовки  кольору до окремого клаптика  тканини і випрати, щоб бути впевненому  точно.

Періть вишиті вироби в ледь теплій воді рідким засобом для прання .

Старайтеся щоб будь-яка вишита робота чи нитками чи бісером  не була на відкритих сонячних променях .

Успіхів у вашій творчості, якщо потрібні якісь поради, запитуйте, будемо старатися допомогти.

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар